Archívum

2012-es híreink


 

 
Bankszámlaszám változás

 

Ezúton értesítjük támogatóinkat, hogy a bankszámlaszámunk megváltozott. Az új számlaszám:

10100716 - 21167200 - 01003005 (Budapest Bank)

Kérjük, hogy a változást szíveskedjenek figyelembe venni. Köszönjük.

2012. nov. 11.

 
Csatolt KCSV 7 túra - 2012. október 6., szombat


Csoportkép, 2012. október 6.

Köszönjük, hogy eljöttetek! A túráról készült galériánkat hamarosan láthatjátok.

2012. okt. 12.

 
Csatolt KCSV 7 túra - 2012. október 6., szombat

Mint az már több fórumon megjelent, a most szombaton esedékes különmeneten az alábbi útvonalat tervezzük bejárni: Ferencváros ksz. - 1-es viszonylat - Rákospalota - Óbuda - Kelenföld - Deák tér - Budafok - Széll Kálmán tér - Nagykörút - Ferencváros ksz.

Találkozó: Ferencváros kocsiszín előtt 8:45-kor.

Mivel feszített a menetrend, az eredetileg meghirdetett 9:00-ás találkozó helyett inkább egy negyedórával előbb érkezzetek. A részvételi díjat az indulás előtt vagy az első percekben gyűjtjük össze a BKV képviselőivel, kérjük, lehetőleg a pontos összeget készítsétek elő.


Csatolt KCSV először 2010. április 28-án éjjel (fotó: Solymosi Dániel)

A BKV a 1344-1345 szerelvényt készítette fel az útra. A páros a több mint két évvel ezelőtti első próbameneten, illetve most hétfőn este is jól vizsgázott.

2012. okt. 4.

 
Csatolt KCSV7 különjárat 2012. október 6-án, szombaton

Egyesületünk egy régi tervét szeretné megvalósítani a BKV-val közösen, amelynek során egy csatolt KCSV-vel járnánk be a várost 2012. október 6-án, szombaton. A részvételi díjat a BKV állapítja meg, előzetes megbeszéléseink szerint ez a túrák szokásos árával fog megegyezni. Mivel egy vágányzár érinti a tervezett útvonalat, jelenleg átdolgozzuk azt, és hamarosan közzé is tesszük. A változtatás jogát a szervezők fenntartják.

2012. szept. 19.

 
Székhelyváltozás

Ezúton értesítjük tisztelt partnereinket, hogy a székhelyünk megváltozott. Az új címünk:

1195 Budapest, Jahn Ferenc u. 17. I/2.

Kérjük, hogy rendszereikben a változást szíveskedjenek átvezetni, mivel a régi címre küldött leveleket, kiállított számlákat a jövőben nem lesz módunk befogadni. Köszönjük.

2012. szept. 18.

 
1303 Kispesten galéria

Elkészült a Kispest Városünnepről szóló galériánk.


 

2012. júl. 3.

 
1303 új pályaszáma

Ezúton tájékoztatjuk a villamosbarátokat, hogy a Nemzeti Közlekedési Hatóság kiadta az új, 12 jegyű pályaszámot a KCSV5 típusú közúti vasúti villamos motorkocsinkra.

90 55 8286 303-1

Az előírások alapján az új pályaszámot a fülkében, illetve az alvázon kell elhelyezni, de a jármű kocsiszekrényén megmaradhat az eredeti pályaszám is, így attól nem kell búcsút venni.

2012. jún. 6.

 
1303 Kispesten!

Kispest idén is megünnepli fennállásának évfordulóját, az immáron hagyománnyá váló Városünnepen idén újra ott leszünk. A szervező KMO erre az alkalomra nem valamelyik UV, hanem a különleges festésű 1303 kocsinkat kérte, amely egy fotókiállításnak ad majd otthont. Az érdeklődők most nem a villamos belsejében, hanem a jármű oldalára ragasztva Kispest régi épületeinek korabeli és mai fotóit tekinthetik meg.

A Városünnep 2012. június 10-én, vasárnap 10:30-22:00 óra között lesz a kispesti Ady Endre úton, az aznap nem közlekedő 42-es villamos Templom téri megállójánál. A rendezvény műsorától függően lehetőséget biztosítunk az egyik vezetőállás megtekintésére is.

Ezúton szeretnénk előre is megköszönni a BKV Zrt. közreműködését a szállítások lebonyolításában.

További információk és műsorismertető:
http://www.hungaryprogramtourism.com/tdestination-kispesti-varosunnep.html
http://uj.kispest.hu/index.php/programajanlo/1071-varosunnep-szinesen-szivesen

2012. jún. 5.

 
A MaViTE is hozzájárul a hatvani jótékonysági vasútmodell kiállításhoz

2012. jún. 2.
 

 
Levelezési cím megváltozása

Tájékoztatjuk partnereinket, hogy Egyesületünk levelezési címe megváltozott. Kérjük, a nekünk címzett küldeményeket már a következő új címre postázzák:
1195 Budapest, Jahn Ferenc u. 17.

 
Köszönjük.

2012. máj. 25.

 
Adó 1% felajánlásokat szívesen veszünk. Adószámunk: 18252666-1-43.

 
A 3722 / 1200 újjászületése

Tisztelt Közlekedésbarátok!


 

Bővült A 3722 / 1200 újjászületéséről szóló galériánk, melyet az események előrehaladtával folyamatosan tovább is bővítünk majd.

2012. márc. 31.

 
Megújult a "Járműveink" oldalunk

Tisztelt Közlekedésbarátok!


 

Megújult a Járműveink oldalunk. Új formátumban, kibővítve szerepelnek rajta a kezelésünkben álló kocsik, és Egyesületünk járműmegőrzési koncepciója is letölthető.


 
2012. feb. 5.

 
A 3722 / 1200 újjászületése

Tisztelt Közlekedésbarátok!


 

Elkészült A 3722 / 1200 újjászületéséről szóló galériánk, melyet az események előrehaladtával folyamatosan bővítünk majd.


 

Bármely fotó jól jöhet, ha olyan részletet árul el, amely segít minket a korhű felújításban, ezért ha valakinek van régi képe a Bengálikról, kérjük, ossza meg velünk ()!

Segítő kezeket is várunk a továbbiakhoz, jelentkezni a Budapesti Villamosbarát Klub vezetőjénél lehet, gyertek minél többen!

Adományokat és adó 1% felajánlásokat szívesen vesszük a folytatáshoz. Adószámunk: 18252666-1-43.

2012. jan. 20.

 
Boldog új évet kívánunk!

Tisztelt Közlekedésbarátok!

Dolgos esztendőt tudhatunk magunk mögött ismét. Nemcsak elkészült első felújított villamosunk, a 1303-as, hanem belekezdtünk egy igazi különlegesség, a 3722/1200 pályaszámú Bengáli újjáépítésébe is. A munka nehézségeiből inkább csak azt érzékelhettétek, hogy bizonyos műveletek elég sokáig tartottak, pedig nem egyszer hetekig tartó szervezőmunka eredménye volt egy-egy újabb lépés. Igyekeztünk a beszámolókat is összeállítani, de általában valamilyen újabb megoldandó műszaki feladat újra a villamoshoz szólított minket. Most, a hosszú téli estéken nekiláttunk pótolni őket.

Egyesületünk vezetése a nyáron megváltozott, a felálló új elnökség áttekintette a célok és lehetőségek rendszerét, melynek első eleme volt, hogy összeállítottuk a járműgyűjteményi koncepciónkat. Az egyelőre szövegezés alatt lévő dokumentumot közzé fogjuk tenni. Fontosnak tartottuk, hogy lássátok, meghatároztuk, mit kezdünk az egyes megvásárolt villamosokkal, mert ezeket egyébként nem magunknak építjük. Közhasznú egyesületként nem is tehetnénk talán, de számunkra az a lényeg, hogy akiket érdekelnek, azok hozzáférhessenek. Előre kell bocsátanunk, hogy nem minden UV fog tudni megújulni, hiszen az más járművektől (például akár a Bengálitól, ezrestől) venné el a lehetőségeket.

Azt sajnáljuk nagyon, hogy kevés alkalmatok volt velünk találkozni az utóbbi időben. Bár ott voltunk Kamaraerdőben, a Baross Nyílt Napon és a Troli Nyílt Napon is segítettünk, saját szervezésű különmenetünk nem lehetett. Ennek egyszerűen anyagi okai vannak, a BKV-s járművek bérleti díja egyelőre nem teszi lehetővé ötleteink megvalósítását. Némi bizakodásra adhat okot, hogy a 1303-as közlekedtetésére vonatkozó tárgyalásaink során az ilyen irányú kéréseinket is pozitívan fogadták.

El kell mondanunk, hogy sokat köszönhetünk a közlekedési cégeknek is. A BKV-nak azért, mert biztosítja néhány járművünk tárolását és a munkavégzés lehetőségét, időnként egy-egy lépésben szakmai iránymutatást vagy használt alkatrészt is kaptunk tőlük. Ugyanakkor a vidéki vállalatok is nagyban hozzájárultak tevékenységünkhöz, idén a Bengálink okán az SzKT-t szeretnénk kiemelni.

Végezetül azokhoz szólnánk, akik adományaikkal, adó 1% felajánlásaikkal támogattak minket. Nagyon köszönjük, az elért eredményeink a Ti sikereitek is egyben. Reméljük, úgy érzitek, megszolgáltuk, és jövőre is gondoltok ránk vagy valamelyik villamosunkra.

Eredményes új évet kíván a MaViTE elnöksége nevében
Túri Dániel
elnök

2012. jan. 2.

 

 

Honlapunk megtekintéséhez IE 6, Mozilla Firefox 1.0.7, vagy újabb verziójú böngésző és minimum 800x600-as felbontás ajánlott.
© Magyar Villamosvasút-történeti Egyesület, 2004-2009. Minden jog fenntartva.