Archívum

2013-as híreink


 
Kövesse nyomon az ikerkocsik szállítását blogunkon!

A gyorsabb kommunikáció és a nagy távolságok miatt Egyesületünk blogot indított, hogy mindenki szinte élőben követhesse a szállítást, valamint hogy egyszerűen megoszthassuk a kapcsolódó információkat is.

http://vaskerekek.blog.hu


 
2013. jún. 17.
Veszélyben az angliai ikerkocsi

Az ikerkocsik nyolcvanas évek eleji selejtezését követően három BVVV F típusú szerelvény maradt meg. Kettőt vidéki városok vásároltak meg, egy pedig külföldre került. A kilencvenes évek végéig közlekedtették is Bradfordban, majd állítólag árverés tárgya lett, és sokan eltűntként emlegették. Mivel a fővárosi nosztalgiaüzemből nagyon hiányzik egy Füzesi-kasztnis ikerkocsi, már az Egyesület korai éveiben felmerült a hazahozatalának gondolata.

Jónéhány évvel ezelőtt magyar és külföldi villamosbarátok segítségével sikerült felkutatni a tulajdonost, akinek képviselője végül 2008-ban fogadta Egyesületünk küldöttségét. Miután megbizonyosodtunk a kocsik létezéséről, tárgyalásba kezdtünk a hazahozatalukról. Mivel ez nem kevés anyagi fedezetet igényel, sokszor voltunk kénytelenek elhalasztani a megvásárlást és a szállítást.

Az idők során a villamosok tulajdonost váltottak, de szerencsére az új gazda is hajlandónak mutatkozott járművei értékesítésére. Tavaly ősszel írásban megállapodtunk vele, amelynek előleg fizetésével is nyomatékot adtunk. Sajnos az is kiderült, hogy a kocsik jelenlegi tárolási helyét lebontják, ezért a járműveket legkésőbb 2013. június végéig el kell hozni.

A vételár és a szállítás együttese (a bekért árajánlatok alapján) legalább 8 millió forint, amelynek fedezetét minden erőnkkel igyekszünk előteremteni. A mai gazdasági helyzetben azonban könnyen elképzelhető, hogy ez meghaladja majd az erőnket, vagy csak súlyos áldozatok árán lesz teljesíthető. Éppen ezért kérjük, hogy akinek az ügy fontos, támogassa Egyesületünk törekvéseit. Számlaszámunk:

10100716-21167200-01003005 (Budapest Bank)

Várjuk azon cégek jelentkezését is, akik szponzorálni tudják egy magyar villamoskocsi hazahozatalát. Elképzeléseinket személyes találkozó keretében egyeztethetjük, kérjük, jelentkezzenek a mavite kukac mavite.hu e-mailen.

Túri Dániel

2013. máj. 22.

 
Adó 1% felajánlásokat szívesen veszünk. Adószámunk: 18252666-1-43.

2013. feb. 10.
 

 
Támogatókat keresünk!

Egyesületünk olyan cégeket, vállalkozásokat keres, akik szívesen támogatnák tevékenységünket, azaz a régi villamosok megmentését és felújítását az általuk gyártott, illetve forgalmazott termékekkel.

Amire égetően szükségünk lenne, olyan vállalkozás, aki az alábbiakkal vagy azok forgalmazásával foglalkozik:

  • Csiszolóanyagok (elsősorban kézi és gépi csiszolópapír, flexkorong, drótkorong)
  • Ipari vagy autófényezési festékanyagok és kiegészítők (1k és 2k színrekevert festék, alapozó, filler, szorókitt, glettanyagok)
  • Fémipari alapanyagok (vaslemez, alumíniumlemez, aluprofilok, acél hengerelt profilok)
  • Ipari gumitermékek (profilok, gumipadlók)

A számunkra szükséges mennyiségek kereskedelmi mértékkel csekélyek, de bármilyen kis támogatás is sokat jelent számunkra. Aktuális projektünkről részletesen az FVV-csuklós felújításáról szóló galéria oldalon olvashatnak.

A fentieken felül az alábbi szolgáltatásokra keresünk partnert, aki támogatásként, vagy nagyon kedvező díjért biztosítaná számunkra az alábbiakat:

  • Keresünk raktárat hosszútávra. Biztonságosan zárható száraz raktárat 20m2-től , illetve fedett szabadteret vagy befedhető szabadteret, iparvágányt. Sajnos a jelenlegi helyünkön nem tudjuk a jövőben a megfelelő tárolást biztosítani. Gépjárművel, targoncával bejárható raktár előnyös, vasúti kapcsolat szintén. Minden megoldás érdekel minket.
  • Keresünk olyan vállalkozást, aki egyedi, de nem túl bonyolult öntvények elkészítésében tudna segíteni. Főleg alumíniumból készült alkatrészekre lenne szükség.

Amennyiben érdekli a lehetőség, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Túri Dániel, elnök

Várjuk továbbá minden olyan ember jelentkezését, aki szívesen töltené szabadidejének egy részét a villamosok felújításával. Többféle formában, akár tagként szívesen látunk mindenkit, akit érdekel a munkánk. Gyere el egy alkalommal, és nézd meg, hogyan zajlik nálunk az élet!
Jelentkezni itt lehet:
Szentesi Gergely, alelnök

2013. feb. 21.

 
Galéria: csatolt KCSV 7 túra - 2012. október 6., szombat


  Elkészült a túráról szóló galériánk.

2013. feb. 10.

 
Bankszámlaszám változás

Ezúton értesítjük támogatóinkat, hogy a bankszámlaszámunk megváltozott. Az új számlaszám:

10100716 - 21167200 - 01003005 (Budapest Bank)

Kérjük, hogy a változást szíveskedjenek figyelembe venni. Köszönjük.

2012. nov. 11.

 
Csatolt KCSV 7 túra - 2012. október 6., szombat


Csoportkép, 2012. október 6.

Köszönjük, hogy eljöttetek! A túráról készült galériánkat hamarosan láthatjátok.

2012. okt. 12.

 
Csatolt KCSV 7 túra - 2012. október 6., szombat

Mint az már több fórumon megjelent, a most szombaton esedékes különmeneten az alábbi útvonalat tervezzük bejárni: Ferencváros ksz. - 1-es viszonylat - Rákospalota - Óbuda - Kelenföld - Deák tér - Budafok - Széll Kálmán tér - Nagykörút - Ferencváros ksz.

Találkozó: Ferencváros kocsiszín előtt 8:45-kor.

Mivel feszített a menetrend, az eredetileg meghirdetett 9:00-ás találkozó helyett inkább egy negyedórával előbb érkezzetek. A részvételi díjat az indulás előtt vagy az első percekben győjtjük össze a BKV képviselőivel, kérjük, lehetőleg a pontos összeget készítsétek elő.


Csatolt KCSV először 2010. április 28-án éjjel (fotó: Solymosi Dániel)

A BKV a 1344-1345 szerelvényt készítette fel az útra. A páros a több mint két évvel ezelőtti első próbameneten, illetve most hétfőn este is jól vizsgázott.

2012. okt. 4.

 

 

 

Honlapunk megtekintéséhez IE 6, Mozilla Firefox 1.0.7, vagy újabb verziójú böngésző és minimum 800x600-as felbontás ajánlott.
© Magyar Villamosvasút-történeti Egyesület, 2004-2009. Minden jog fenntartva.