Sződligeti villamosok szállítása

Sződliget önkormányzata tavaly decemberben úgy döntött, hogy a Duna-parton felállított nosztalgia emlékhely kialakítása helyett más beruházást valósít meg az érintett területen. A polgármester úrral folytatott beszélgetés során fény derült arra is, hogy a település lakói idegennek érezték a pesti villamosokat, ezért végül értékesítették őket.

Egyesületünk jelentkezett a villamosok megvásárlására, amelyeket végül más járművek felújításához szükséges erőforrásokra cserélt el magánszemélyekkel. Az elszállítási feladatokat még Egyesületünk végezte és szervezte, valamint egyelőre a tárolásukat is mi oldottuk meg.

Előkészületek Az áramszedő így magas, le kellett szedni
 
Motorkocsi emelkedik a magasba... ...és veszi az irányt a teherautó felé
 
A vágányokat nem a szabvány szerint fektették, ezért ki kellett vágni belőlük 3307 a szállítóeszközön (az ajtóból a leszedett csatlás kandikál ki)
 
Már csak a sofőrre vár a szállítmány Elindultunk
 
A daru átállt, hogy a pótkocsit is meg tudja emelni Pótkocsi a levegőben
 
5932 a másik szállítóeszközön Úton a villamosok (nem tértünk le Göd felé)
 
Rákoscsabai villamos Át a Jászberényi úti felüljárón
 
Érkezés a kőbányai telepre Pótkocsi vágányra állítása
 
Ha már a daru letalpalt, nem moccant, a motorkocsit ugyanott daruzták le Társaságot kapott az előző napon érkezett 660-as
 

Fontos megjegyezni, hogy a kocsik sajnos meglehetősen hiányosak (a 600 voltos kábelek egy részét kivágták), közlekedtetésükre jelen pillanatban csekély az esély.


Szöveg: Túri Dániel

2011. június